A l'avantguarda i triomfants!

L'home és l'únic animal que cau dos cops amb la mateixa pedra. Aquesta és una de els grans veritats del segle XXI. El dimarts 3 de febrer, dos submarins van xocar mentre navegaven pel fons de l'oceà Atlàntic. Aquestes naus portaven en el seu interior míssils intercontinentals nuclears, a part del reactor nuclear de cadascún d'ells. El fet, però, no va transcendir fins dues setmanes més tard, amb la publicació de la notícia per part del diari britànic The Sun. El fet dissonant en aquest fet, tant familiar en la història de la humanitat, és que no es tractava de dos submarins enemics com es feia en temps més freds. Es tractava del Vanguard, anglès, i de Le Triomphant, francès. Dues potents armes que ens podrien haver posat a tots en gran perill. L'incident no ha estat "seriós", però, segons han comunicat fons oficials.

Els ciutadans no sabem mai el que passa. Confiem en que el destí de les nostres vides està en mans de professionals capacitats. Però fets com aquests demostren que no estan ni molt menys en l'avantguarda i que difícilment acabarem triomfant. L'única manera d'estar segurs que una arma no serà disparada és no tenint-la.

Fets com aquests demostren també la incomunicació existent avui en dia entre els membres de l'OTAN. Fins a quin punt ha arribat la desconfiança en el gènere humà que dos grans aliats com França i Gran Bretanya no es revelen la posició dels seus submergibles. Amb quina cara mirem a certs països i els diem que no són responsables per posseir un armament nuclear, quant els que se suposa que sí que ho són cometen errors d'aquesta magnitud? La tercera guerra mundial no serà pel petroli, ni per territori, ni per ambició, ni tan sols per l'aigua, com alguns s'atreveixen a profetitzar. La tercera guerra mundial serà a causa de l'estupidesa humana.

1 comentari:

Àngel ha dit...

Que dos submarins aliats intentin ser "discrets" i espiar-se mutuament és un fet que ocurreix habitualment en molts exercicis de l'OTAN, el que és preocupant de veritat és que la situació es portes a límits catastrófics com pot ser una colisió entre dos naus de propulsió nuclear, però el més perillós, armats amb misils nuclears intercontinentals de multiples "warheads" cada un. Era realment un exercici? o realment dos aliats s'estavan espiant? Els jocs de guerra tenen normes, l'espionatge no.