8 de març Dia de la Dona

Seguint amb el tema de l'últim de l'últim post, avui és el Dia Internacional de la Dona, així que Felicitats a totes!


Tot i això, aquest any hi hagi poca cosa que celebrar. Diguin el que diguin, la situació de discriminació i desigualtat laboral (i no laboral) de les dones al nostre país és greu. El nivell educatiu no té repercussió directa en el mercat. Per posar un exemple significatiu i viscut gairebé de primera mà. El 60% dels estudiants de periodisme a Catalunya són dones, en front del 40% que són homes. Si mirem, però, l'activitat laboral veure'm que el 40% de periodistes en actiu són dones, davant del 60% de periodistes homes. Un altre exemple clar de la situació el trobem en el nombre de dones mortes en mans dels seus companys sentimentals per motius diversos, però sempre sobre aquella base de "la maté porque era mía".


També hem de reconèixer que es van fent passets (El ministeri d'Igualtat compleix un any de vida) però no són significatius, ni el resultat és satisfactori! Encara ens queda molta feina per fer.
Hi ha dues cançons de Bebe que parlen sobre aquest tema i que m'agraden molt. M'he decidit però, pe aquest, molt més positiu, per donar forces a totes aquelles dones que llegeixin això i que es puguin sentir, per qualsevol motiu, febles i vulnerables.
Perquè un ull nostre val tant com el de tots els homes del món!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ejemplo de una mujer que ni canta ni nada, y con la excusa de la violencia machista hace triunfar su canción... en fin (aún así yo también he cantado eso de malo malo malo eres! jeje)